Джерела здатностей і дарувань дітей на кінчиках їх пальців. Від пальців, образно кажучі, йдуть найтонші нитки-струмочки, які живлять джерело творчої думки. "Сили розуму міцніють в міру того, як удосконалюється майстерність, але і майстерність черпає свої сили в розумі"
В. А. Сухомлинський

Браслет Шамбала - це не складно

24 липня у нас відбулося дуже цікаве заняття по виготовленню браслетів Шамбала.
Вважається, що цей яскравий аксесуар у тибетському стилі додає життєвих сил, натхнення, є талісманом, який дарує душевний спокій. 
Перші браслети-талісмани плелися буддистами із шовку та мали назву "Дев'ять скорпіонів". Монахи начитували на шнурки спеціальні молитви та зав'язували 9 вузлів, які захищали від демонів і злих духів. Їх до цих пір плетуть у гімалайських країнах та носять лише гідні учні при монастирях. Пізніше захисні вузлики почали прикрашати намистинами із кісток яка, на яких вирізали красиві орнаменти та магічні символи. Індійські ж монахи створювали ці прикраси із натуральним камінням. Такі браслети мають назву "Наваграха".
Пройшло кілька століть, Шамбала із оберега перетворилася на елітну прикрасу, зараз її вигляд залежить від дизайну та задуму автора.
Для створення наших браслетів нам знадобилось: 9 намистин, шнур завдовжки 2,5 м (вощений бавовняний, можна взяти із штучного волокна, атласний),ножиці, клей ПВА або прозорий лак для нігтів.
Сам процес плетення браслету я описувати не буду, його можна знайти в інтернеті, а ось фотографії із заняття пропоную подивитися.























4 коментарі:

  1. Цікаве заняття. Ці браслети я бачила в магазинах, а тут така можливість зробити цю прикрасу своїми руками. Я скористалася, це ж треба, в мене вийшла не погана Шамбала. Дякую.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Дуже раді, що наше заняття Вам допомогло опанувати техніку виготовлення браслету Шамбала. Творіть разом з Нами!

      Видалити
  2. Молодці, діти полюбляють творчо працювати. Дуже гарне заняття для дівчаток, адже їм так подобаються прикраси. Вони будуть пишатися тим, що свою Шамбалу зробили власними руками. Це дуже добре.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я з Вами цілком згідна, діти дуже творчі натури. А творчість треба розвивати! В цьому й полягає наша робота.

      Видалити