Джерела здатностей і дарувань дітей на кінчиках їх пальців. Від пальців, образно кажучі, йдуть найтонші нитки-струмочки, які живлять джерело творчої думки. "Сили розуму міцніють в міру того, як удосконалюється майстерність, але і майстерність черпає свої сили в розумі"
В. А. Сухомлинський

Чарівний коник для малечі

Сьогодні ми виготовляли екологічно чисту іграшку - коника з ниток. Для цього я з Веселими майстрами спробували перевтілити різноманітні моточки ниток на гарних коників. Вони можуть стати улюбленими дитячими забавками, можуть бути прикрасою інтер'єру або ялинковими іграшками. А ще, і це головне, щоб коник приносив удачу своєму власникові, його треба робити з любов'ю.
Заняття було дуже захоплююче для наших Веселих майстрів, вони старанно майстрували свої іграшки. 
В читальному залі нашої бібліотеки, де ми займалися, панувала тепла й невимушена атмосфера. 
Діти спілкувалися, допомагали одне одному робити ту чи іншу деталь, ділилися ножицями та нитками.
У процесі роботи з'ясувалося, що виготовити коника з ниток не так просто, тому я старалася допомогти кожному. Вся наша робота забрала близько 3-х годин, але мої Веселі майстри були дуже задоволені собою і хвалилися своїми кониками одне перед одним.
На завершення заняття діти сфотографувалися із власноруч зробленими іграшками на фоні карти літературного круїзу, який тільки завершився в бібліотеці.
На великий жаль, викладаю дуже мало фото, з технічних причин вони були втрачені.

Немає коментарів:

Дописати коментар